Sunt forhold til egen kropp – hele året

Hvorfor er det blitt så mye kroppspress i dagens samfunn? Det er altfor mye snakk om kropp og utseende. Dette har ført til at flere og flere har et unormalt forhold til egen kropp og utseende. Alle har sikkert hørt snakk om ” trent kropp”, ”den perfekte kroppen”, ”sommerkroppen” , ”feriekroppen”, men hva er egentlig definisjonen på disse ”kroppene”? Hva med en sunn og frisk kropp året rundt. Dette er vel det sunneste på alle måter, for kropp og sinn.

Media og kroppspress
All snakk om kropp og lignende i media har kanskje gjort dette med kroppspress enda verre i dagens samfunn. Det viser seg nemlig at flere og flere mennesker, spesielt unge har unormale holdninger og tanker om seg selv og mat i form av spiseforstyrrelser. Dette fører ofte til negativ oppfatning av egen kropp, da kan snakk om ”perfekt kropp” eller lignende. Dette bidra til press og uro om at man er tynn nok, løper langt nok, er attraktiv nok.

Trivsel i egen kropp
Det viktigste er å trives i egen kropp og generelt være sunn nok, gjennom hele året. Det å finne sin egen rytme i form av hva som er best for deg selv og dine behov uten ytre påvirkninger er veldig vanskelig i dagens samfunn, men et veldig godt råd. Det er kanskje lettere sagt enn gjort, men prøv å ha et kritisk syn på kroppspresset som formidles rundt på sosiale medier, media, nettet også videre. Du KAN være sunn uten six-pack, være tynn, ved å spise sjokolade når du har lyst på, selv om du ikke trener hver dag. Gjør det som passer deg. Ikke sammenlign deg med andre. Trening som fungerer på deg, trenger ikke passe for andre og omvendt.

Heia ”helårskroppen”
Tren og vær aktiv fordi du synes det er gøy og fordi det gir deg overskudd og energi, ikke for å forbrenne den sjokoladen du spiste i går.Alt med måte. Det viktigste er at DU liker deg selv og din kropp akkurat som den er hele året. Ikke sammenlign deg med andre, vær stolt av deg selv og lytt til egen kropp.

HEIA ”Helårskroppen”.

Recent Posts