Artikkel om folkehelseutdanning og MK Personlig Coaching

publisert på: https://hihm.no/om-hoegskolen/nyheter/satser-sel

Høgskolen i Hedmark tok kontakt med meg og lurte på om jeg kunne fortelle litt om mitt studieløp på Campus Elverum i løpet av de fem årene jeg har vært student der, og fortelle om MK Personlig Coaching. Det ble en fin artikkel, og jeg håper flere ønsker å studere folkehelse, og hjelpe andre mennesker. Tusen takk!

Artikkel skrevet av Pernille Lier Bjørnstad

Etter fem år som student på Campus Elverum har Marte Kristiansen startet sitt eget firma. – Dette har jeg drømt om lenge, sier hun.

– Firmaet, MK Personlig Coaching, har som mål å hjelpe folk som ønsker livsstilsendringer uansett nivå, forteller Marte som kan bistå med både trening- og kostholdsplaner, og styrke mentale ferdigheter.

Hun flyttet til Elverum for å studere Bachelor i folkehelsearbeid.  Studiet ga mersmak og hun gikk videre på Master i folkehelsevitenskap med vekt på livsstilsendringer. Mens hun skrev masteroppgava si tok hun også et Årsstudium i mat, ernæring og helse.

Hun kommer opprinnelig fra Oslo, men tok med seg kjæresten og hunden til Elverum,kjøpte seg hus og etablerte seg her. Hun har erfart at studiene på Terningen Arena er av god kvalitet.

– I de topp moderne skolefasilitetene får man variert undervisning, både praktisk og teoretisk. I Bachelor i folkehelse, hvor man har mange aktiviteter og turer med klassen, får man et spesielt godt forhold til medstudenter, og blir en del av et godt studiemiljø, sier Marte.

– Jeg vil absolutt anbefale det til andre, fortsetter hun, og beskriver studiet som variert, der de lærer mye om mange ulike fagområder. – Du lærer alt fra folkehelse, fysisk aktivitet i forskjellige grupper, dans, svømming og ernæring, bare for å nevne noe.

Varierte karrieremuligheter

Nå kan Marte for eksempel jobbe på rehabiliteringssentre for å hjelpe folk tilbake i arbeid etter ulykker eller sykdom, på overvektsklinikker eller på hjerte- og lungeklinikker.Eller hun kan bli aktivitets- og kostholdsveileder, og hjelpe folk med livsstilsendringer.

-Variasjonen i fag og fagområder er spennende. Det gjør at vi får et bred kunnskap innen helse, så mulighetene er store og mange, sier Marte.

Vanskelig arbeidsmarked

Hun har lenge drømt om å starte bedrift for seg selv, men en annen grunn til at hun valgte det er fordi det kan være vanskelig å få seg jobb. Folkehelseutdannelse er forholdsvis nytt i Norge, men Marte tror det vil bli mer behov for flere med hennes bakgrunn etter hvert.

– Folkehelseproblemene i Norge kommer til å øke. Trolig vil barnehager og barneskoler bli en viktig arena for oss med folkehelsebakgrunn, mener Marte.

Sendte brev til helseministeren

– Det er for få som vet hva vi er gode for, tror jeg. Dette er noe samfunnet burde legge bedre frem, oppfordrer hun. Derfor sendte Marte brev til helseministeren tidligere i sommer og forklarte situasjonen. – Han var helt enig i at dette var noe å ta tak i, så vi får se om det skjer noe, sier hun. Først og fremst skulle Marte ønske at de med folkehelseutdannelse hadde fått en tittel, noe de ikke har per dags dato. – Man blir undervurdert fordi man ikke har noen tittel, og det gjør det utfordrende å få jobb, sier hun.

Allerede kunder

Støtten Marte får fra foreldrene og broren, som også har enkeltmannsforetak, har betydd mye. Det gjorde at hun turte å satse. Til tross for at MK Personlig Coaching ble startet nå i september, har Marte allerede fått noen kunder. -Det er veldig spennende, sier hun og gleder seg til å se hva tiden framover vil bringe.

 

 

 

 

 

 

Recommended Posts