Fysisk aktivitet eller trening?

I dagens samfunn blir vi bombardert av media, reklamer eller lignende som forteller oss hvordan man skal få ”et bedre liv”. Vi må trene, være slanke, spise riktig, komme i form på kortest mulig tid, få fast rumpe på få uker. Men hjelper egentlig alle disse oppslagene og reklamene?

Det viser seg nemlig at dette ikke har virkning på folk flest. Mange sliter likevel med skyldfølelse fordi de ikke lykkes med det de ønsker. Men må man egentlig trene for å få en bedre helse? Eller holder det å være fysisk aktiv? Det viser seg jo nemlig at 30 minutter fysisk aktivitet per dag, er med på å gi en god helseeffekt. Dette er så klart ikke noe man kommer i kjempeform av 30 minutter om dagen, men du får en stor helsegevinst i forhold til å bli liggende i sofaen og være inaktiv. Vi mennesker er skapt for å være i bevegelse. Om du da heller velger mer aktivitet, vil helsegevinsten bli tilsvarende. Så lenge det ikke blir for mye av det ”gode”. Trening er ofte et ord som for mange skaper mange ubehagelige og vonde minner. Disse minnene er ofte knyttet til negative tanker knyttet til manglende følelse av mestring. Husk å finne en livsstil som passer deg, dine behov og en livsstil du trives med.

Et råd er å bruke fysisk aktivitet mest mulig i hverdagen, dette øker helsegevinsten, i tillegg til at det gir overskudd. Sykle/gå til butikken, skolen, jobben, ta trappa istedenfor heisen og lignende. ”Alle monner drar”.

(Kilde: «Sprek hele livet» av Ingrid og Arve Kristiansen)
Recommended Posts