Tips til en sunnere og billigere handleopplevelse

  1. Lag handleliste og eventuelt en matplan

Ta en titt i kjøleskapet og se hva du mangler. Dette gjør at det er lettere å ha oversikt over hva du handler og hva du trenger å handle. En matplan kan også være et godt verktøy. ”Småhandling” daglig, lønner seg ikke. Det er billigere om du klarer handle 1-2 ganger i uken.

  1. Ikke gå sulten på butikken

Spis før du går i butikken. Det å handle på tom mage er aldri lurt, da er det fort gjort å ta med seg ting man ikke trenger. Godteri frister ekstra mye om du ikke er god, og mett. Har du spist er i hvert fall sannsynligheten større for at du holder deg til handlelisten din.

  1. Sjekk frysediskene

Frysedisken er en plass du kan finne god mat til en billigere penge. Det er ofte billigere å handle kjøtt, kylling og fisk som er fryst. Kiloprisen er ofte bedre i frysedisken. Dette trenger absolutt ikke gå utover kvaliteten på produktene.

  1. Kjøp større pakninger

Ikke tenk på stykkpris når du handler, se heller på kilopris. Store pakninger er ofte billigere enn små. Kjøp heller store, og frys ned om du ha mulighet. Det kan også lønne seg å dra innom ”innvandrerbutikker”. Der selges ofte store pakker med ris, pasta og lignende til en billigere penge. Der har de også stort utvalg av frukt- og grønt.

  1. Se etter gode tilbud

Vær aktiv og se etter gode tilbud i de forskjellige butikkene og kjedene. Her lønner det seg å kjøpe inn en del når du først har muligheten. Mattilbud appen kan være ett godt alternativ. Her får du beskjed om tilbud fra de forskjellige kjedene ukentlig.

 

(Kilde Klikk)

(Kilde bilde)

Recommended Posts