Hvorfor skal alt være så perfekt?

I den siste tiden har jeg tenkt, hvorfor skal alt og alle være så perfekt(e)? Og hva er å være perfekt? Det finnes vel ingen som er perfekte eller noen som gjør alt perfekt. Det er helt menneskelig å gjøre feil eller være litt annerledes.

Samfunnet i forandring

Samfunnet har forandret seg veldig på alle måter de siste årene. Jeg synes selv det er skremmende å se. Media, blogger, og internett har vel ikke akkurat gjort det lettere å leve eller å ikke ”bry” seg om alt og alle. Misforstå meg rett. Internett og media er fint på sin måte, men det har kanskje blitt litt mye av det gode? Det er skremmende å se på unge mennesker, de tenker helt annerledes enn jeg for eksempel gjorde da jeg var barn- og ungdom. Det er helt andre verdier på de som vokser opp nå. Det perfekte utseende begynner mange å tenke på altfor tidlig, de er ikke fornøyd med sånn de ser ut. Barn- og unge skal ikke tenke sånt mener jeg. De skal være barn- og unge så lenge de kan uten for mange bekymringer på uviktige ting. Det viser seg nemlig at psykiske lidelser er blitt så innmari mye mer vanlig blant dagens barn- og unge. Er ikke dette skremmende så vet ikke jeg? Dette er jo neste generasjon, som skal vokse opp og lære neste generasjon å leve. Dette samfunnet går feil vei, det er skremmende og uaktuelt at det skal fortsette sånn. Dette går jo utover folkehelsa, det er sånne som meg som skal hjelpe disse videre. Men hvor skal man starte? Det er blitt så stort alt sammen.

Perfekt?

Alle kan ikke være perfekte. Eller vent, ingen kan være perfekte. Sånn er livet. Det er menneskelig!! Husk man lever bare en gang. Hva er vitsen med å stresse seg gjennom livet fordi alt skal være så perfekt? Det er vel ingen andre enn seg selv som egentlig bryr seg om det. Er det rart folk lider av stress mer enn noen gang før? Nei det er ikke rart. Og både samfunnet og individene selv har ansvar for dette. Stress er en lidelse som faktisk kan være ekstremt farlig, om man ikke får kontroll før det er for seint. Det hjelper ikke om du trener og tror du er sunn om kroppen din egentlig er stresset. Dette går utover helsen, og kan i værste fall gjøre at du faktisk går ”på veggen” en dag. Lytt til din egen kropp. Kroppen er smart, og den sier ifra når nok er nok. Men ta hintet om du sover dårlig om natten, føler deg dårlig, tenker mye, er sliten eller lignende. Du kjenner din egen kropp best. Lytt til den. Det er så nyttig. Drit i alle andre, og hva du leser rundt. Stol på deg selv og din egen kropp. Selv om alt ser perfekt ut, betyr det ikke at man har det bra innvendig.

Media sin rolle

Som nevn over tror jeg media og sosiale medier har mye å si på den perfekte verden vi lever i. Husk bilder, videoer og lignende du ser rundt omkring trenger ikke være ”ekte”. Det er innmari lett å redigere og manipulere. Noe du må ta i betraktning når du ser alle andre rundt deg. Sånn er samfunnet blitt. Prøv å ikke la deg påvirke. Dette er lettere sagt enn gjort. Det er menneskelig å bli påvirket av andre rundt deg. Uansett hvor sterk du selv er.

Godta deg selv, for den du er

Jeg selv er bare 25 år, men jeg føler min barndom var så annerledes enn den barndommen, barn i dagens samfunn er. Det er skremmende at det kan gå så fort. At samfunnet kan endre seg på denne måten bare på noen år. Vi som er eldre, vi MÅ være gode, naturlige forbilder for de som vokser opp. Vi må lære dem at ingen eller noe er perfekt sånn som man ser på bilder og lignende. Husk at sosiale medier påvirker mer enn du kanskje tror, tenk over hva du legger ut, tenk hva det påvirker. Spesielt for dem som faktisk er forbilder for den yngre generasjonene. Dette er viktig. Folkehelse er viktig, og det er nok en grunn til at folkehelsen er dårligere på mange måter enn den har vært før. Vær deg selv. Vær stolt av dem du er og det du får til. Ros seg selv hver dag. Vær mot deg selv som du vil være mot andre. Husk å ta vare på deg selv. Ta dine egne valg, utifra hva magefølelsen sier. Kroppen din skal du leve i resten av livet, ta vare på den og hodet ditt.

 

Denne bloggen inneholder kun egne tanker om dagens samfunn, fra en som ønsker å formidle at verden og ingen er perfekte. Uansett hva du ser og tenker om deg selv og andre. Bruk energien og livet på noe som faktisk betyr noe. Stå på. og stol på deg selv!

 

Recommended Posts