Min første løpesamling

I helgene har jeg vært på min første samling. Trener Kristiansen (mamma) har begynt å trene 8 forskjellige utøvere som skal hevde seg innen langdistanseløping. Thor Kristian og jeg syntes det hørtes spennende ut og vi bestemte oss for å være med denne gangen. Til nå er dette den andre samlingen de har hatt, men første for Thor Kristian og meg.

Fredag

Samlingen startet på fredag klokken 16. hjemme hos mamma og pappa. Da hilse vi på alle, snakket litt og hadde det hyggelig, før vi tok samlingens første økt. Vi løp en rolig tur på 10 kilometer. Det snødde masse når vi var ute, og det var veldig deilig å komme inn igjen etterpå. Etter alle hadde dusjet, spiste vi felles middag. Etter middagen satt vi bare å snakket om trening og alt som snakkes om i sosiale sammenheng. Vi satt å snakket i flere timer før vi tok en passe tidlig kveld.

Lørdag

Vi startet lørdagen med en god og lang frokost alle sammen. Første økt på programmet i dag var en aerob intervall økt. På grunn av mye snø og is måtte vi flytte økten fra Frognerparken, til Bislett. Vi varmet opp fra Frognerparken og ned til Bislett stadion. På Bislett Stadion har de en innendørs løpebane. Denne banen er på 546 meter, altså 146 meter lenger enn en standard løpebane. Vi startet en runde med vanlige stigningsløp før selve intervallene begynte. Først på programmet var 4 x 1000 meter, med 1 minutt aktiv pause mellom hver 1000 meter. Deretter hadde vi 8 x 500 meter, med 30 sekunder aktiv pause mellom hver. Alle løp i sitt tempo, og vi fikk beskjed om å følge med på pulsen, det var den vi skulle løpe på. Farten spilte ingen rolle. Det var viktig vi ligge mest mulig under/på terskelpuls (for at det skal være aerobt). Denne terskelpulsen har vi alle testet og funnet hos Ingrid Kristiansen. Etter intervallene, gikk og løp vi ned. Noen løp tilbake til Frognerparken til en bil der, mens andre løp til en annen bil ved St. Haugen.

Da vi kom hjem, dusjet og spiste vi lunsj mens vi så på 5 mila på tven. Vi slappet av og koste oss. Vi slappet av i cirka 5 timer før økt nummer 2 sto for tur. Vi kjørte alle ned til Fornebu. Noen har slitt litt med skader, disse tok andre økten på spinning sykkel. Vi andre tok en 30 minutters rolig løpetur ute på Fornebu. Etter spinning/løping hadde vi ”sirkeltrening” på et treningsrom vi fikk låne av Gaute i sup.no. her kjørte vi øvelser som er relatert til løping, helt vanlige basisøvelser. Vi kjørte sirkeltrening i cirka 30 minutter, før vi avsluttet med 8 minutter med ”mental trening/avslapning”. En god og fin økt nummer to. Alle var sulte og slitene, så det var veldig godt å komme hjem og spise middag. Lørdagens underholdning ble Mesternes Mester på storskjerm, før vi tok kvelden.

Søndag

Vi startet søndagen med en lang og koselig frokost. Det var deilig med en natts søvn, og vi var alle klare for samlingens siste økt. I dag var det langtur på programmet. Vi kjørte ned til Smestad og tok en runde derifra. Vi var totalt ute i 1 time og 34 minutter, og løp totalt litt over 16 kilometer. Deilig avslutning på samlingens trening, til tross for dårlig vær. Vi spiste lunsj og så på 3 mila, før folk begynte å dra hjemover til sitt. Dette har vært en veldig vellykket samling, og vi koste oss masse. Jeg tror nok jeg kommer til å være med på flere av disse. Tusen takk til trener Kristiansen, og ”Team Kristiansen”. Det har vært en morsom, lærerik og sosial helg. Nå blir det deilig å slappe av resten av søndagen, med hjemmelagd pizza og tv titting.

Recommended Posts