Forslag til kreativ matpakke

Uansett om du går på skole eller jobber er det alltid billigere å lage seg en matpakke. Matpakken trenger for all del ikke være kjedelig. Jo mer variert og spennende matpakke du lager, jo større er sannsynligheten for at du faktisk spiser det du har tatt med, og slipper bruke penger på noe annet mer fristende. Her kommer noen enkle og gode forslag. Det gjelder bare å bruke fantasien. Om du sliter med dårlig tid på morgningen, kan det være lurt å lage matpakken kvelden i forveien. Ha alltid litt frukt og grønnsaker ved siden av i matpakken, så sikrer du deg dagens anbefalinger.

Her kommer 2 gode forslag, flere forsalg kommer senere!

Havrelapper

Litt om havre:

Havre er vårt sunneste kornslag. Det er fult av vitaminer, fiber og karbohydrater. Havre har høy metthetsverdi. Det vil si at man holder seg mett lenger. Kroppen bruker lang tid på å fordøye havre, noe som tilsier at blodsukkerpåvirkningen blir minimalt. Havre kan brukes til mye forskjellig. Du kan lage havregrøt, havrekjeks eller havrelapper. Havrelapper er helt perfekt og steke opp og ha i matpakken.

Du trenger:

1 egg

½ ss honning

½ dl havregryn

1 ss rapsolje

½ dl mager kesam (evt. med vaniljesmak)

1 ss flytende margarin (til steking)

Forslag til topping:

1 ss hakkede nøtter/mandler

2 ss bringebær

2 ss blåbær

2 ss mager vanilje kesam

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene sammen. Røren skal være glatt og bør svelle ca. 30 minutter før steking. Stek i panne med litt margarin.

(Bilde havrelapper)

Polarbrødsandwich

Du trenger:

2 polarbrød, gjerne spelt

2 tomater

6 skiver magert kyllingpålegg

100g frisk spinat

1-2 ss cottage cheese

2 ts olivenolje

salt og pepper

litt oliven

2 trepinner

 

Slik gjør du:

Vask og rens spinaten og bland det sammen med olivenolje og krydderet i en bolle. Fordel cottage cheeseen på brødene. Legg på tomatene ( i skiver), kyllingpålegget og spinatblandingen. Legg det andre polarbrødet over, og klem det sammen. Sett en trepinne igjennom og del sandwichen i to diagonalt.

(Bilde polarbrødsandwich)

 

(Kilde fremhevet bilde)
(Kilde oppskrifter: Opplysningskontoret for egg og kjøtt)

 

 

 

Recommended Posts