Oppskrift på noe skikkelig godt, og sunt

Speltlompe er noe jeg alltid har i hus. Dette fordi det er både godt, sunt og kan brukes til å lage både frokost, lunsj, middag og til og med snacks. Her kommer en favoritt. Jeg lover at dette kommer til å falle i smak hos de fleste. Perfekt når du har lyst på noe salt og crunchy.

Speltlompechips

Det eneste du trenger er å kjøpe speltlomper. Skjer dem opp, når de ligger oppå hverandre, som en pizza. Legg deretter alle bitene på et stekebrett. Pensle med litt vann, og sleng på det krydderet du måtte ønske. Selv bruker jeg ofte chilipulver, paprikapulver, hvitløkpulver og litt grillkrydder. Stek chipsen på 180 grader, i 5-10 minutter eller til chipsen blir sprø. Pass på, den kan fort bli brent. Trikset er å få dem sprø, uten at de blir svidd.

Avkjøl først på stekebrett, deretter på rist.

Det er veldig godt å lage hjemmelagd guacamole til chipsen. Her er min favorittoppskrift.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Guacamole

1 avocado

Saft fra ½ lime

¼ rød chili

3 cherrytomater

litt hakket rødløk

½ båt hvitløk

koriander

Bland alt sammen med en stavmikser eller lignende.

 

 

Recommended Posts