Forlag til kreativ matpakke, del 2.

Jeg har tidligere kommet med forslag til kreative matpakkeforslag her. Det er alltid lurt å smøre med seg mat når man skal på skolen, barnehagen eller jobb. Det er i hvert fall ofte mye billigere og sunnere enn om du ender opp med å kjøpe deg noe på nærmeste kiosk, kantine eller lignende. Det gjelder bare å bruke kreativiteten, man ender ofte opp med det samme. Her kommer noen forslag til matpakker som er enkle og litt annerledes enn «brødskiva».  Har du dårlig tid på morningen, er det alltid lurt å forberede mest mulig på kvelden i forveien.

Kyllingsalat m/blåbær (eller andre bær etter ønske)
Du trenger:

 • 300 g kyllingfilet
 • 1/2 ss olje (til steking)
 • litt salt
 • litt pepper
 • 1 avocado
 • 1/2 lime
 • litt sukker
 • 50 g spekepølse eller lignende
 • 25 g blåbær (eller andre bær etter ønske)

Slik gjør du:

Smør inn kyllingen med olje og krydder og stek den i ca. 5 minutter på hver side (til den er gjennomstekt). Skjær opp avocadoen og legg i en boks. Press limesaften og litt sukker over. Skjær spekepølsen i skiver og kyllingfilen i terninger, bland alt sammen og topp med bær.

(Bilde og oppskrift)

Pita

Du trenger:

 • Fullkornspita
 • salat
 • mozzarella
 • 2 ss pesto
 • 2 ss maiskorn
 • 4 skiver pastrami eller annet skinkepålegg

Slik gjør du:

Varm gjerne pitabrødet på forhånd som vist på pakken. Skjær opp brødet. Smør med pesto og legg på salaten og grønnsakene, osten og kjøttet og avslutt med litt pesto.

(Bilde og oppskrift)

(Forsidebilde)

Recommended Posts