Sirkeltrening

Sirkeltrening er trening som er veldig enkelt og som kan gjøres nesten hvor som helt, når som helst og du er heller ikke avhengig av noe utstyr. Dette kommer så klart an på hva slags øvelser du velger. Her er du helt fri til å velge helt som du vil. Jeg har selv ett par programmer jeg synes er veldig morsomme og varierte. Jeg jobber på to treningssentere i Hedmark. Jeg har sirkeltrening på Family Sports Club Elverum en gang i uken. Her holder vi på i totalt 30 minutter, en økt som er tilpasset alle. Jeg tenkte å dele denne økten med dere. Denne er med endel utstyr, men det går fint an å finne alternative øvelser.  Er du en av dem som hoppet masse tau når du var yngre? Hvorfor ikke ta opp igjen dette? Å hoppe tau, er en veldig effektiv måte å trene på. Et hoppetau er også et billig treningsverktøy. Putt det inn i sirkeltreningen, og få enda mer ut av det.

Jeg varierer med å kjøre hoppetau mellom hver øvelse, dette gjør at man får opp pulsen på en annen måte. Noe som er variert og morsomt. Hoppetau er undervurdert! (Følg med videre, det vil komme egne økter der du kan bruke hopptau. Perfekt på ferie)

«Martes sirkeltrening m/hoppetau»


Slik gjør du:

3-4 runder (uten hoppetau) 2-3 (med hoppetau). (Avhengig av hvor god tid du har.)

40 sekunder per øvelse/ 10 sekunder mellom,1 minutt pause mellom hver runde.

1. Bicepscurl m/hantler eller stang

2. «Hoppe tau»

3. Planken m/enarms roing

4. «Hoppetau»

5. Knebøy m/u vekt

6. «Hoppetau»

7. «Flies» m/hantler

8. «Hoppetau»

9. Kettlebellswing 

10. «Hoppetau»

11. «Battlerope» annenhver arm

12. «Hoppetau»

13. Planken 

14. «Hoppetau»

15. Burpees m/u push up

16. «Hoppetau


(Kilde forsidebilde)

Recommended Posts