Thor Kristians reise mot Oslo halvmaraton

Det begynner å nærme seg Oslo maraton. Er det noen av dere som skal løpe noen av distansene? En gang i uka vil Thor Kristian gjesteblogge og fortelle om sin trening mot Oslo halvmaraton som han selv skal løpe den 17.09.


Uke 32:
Jeg (Thor Kristian) skal gjesteblogge her ca. En gang i uka, slik at alle som vil følge min trening og utvikling mot målet på Oslo halvmaraton. Det er rundt 40 dager igjen til 17 september og da skal formen vært på topp!

Nå er det snart klart for Oslo 1/2 maraton igjen og for fjerde gang skal jeg løpe! Jeg har de siste 3 årene forbedret meg med 5 minutter hver gang jeg har løpt i Oslo! Vil jeg klare det i år også?

Om jeg skal løpe 5 min fortere i år må jeg løpe på 1 time og 20 min det vil si en snitt fart på 15,8 km/t. Det er for min del et hardt mål, men man må jo bare prøve!Skal jeg være litt realistisk? Så klarere jeg nok å løpe 2-3 min fortere, men hadde jo vær gøy å klart det 1.20! Om jeg gjør alt riktig siste tiden frem mot løpet kan det gå!


Fra dages utgangspunkt så vet jeg at jeg kan løpe bra. Føler jeg har fått løpt en del i løpet av sommeren, mest mengde. Men det er det som i utgangspunktet er det viktigste.

De løpene jeg løp før juli, forbedret jeg tidene mine fra 30 sekunder til 5 minutter. Grunnlaget mitt er der og det og presse meg kan jeg. Siste uken har jeg ikke fått trent det jeg skulle ønske, siden jeg har vært syk. Men sånn er det, og slike ting kan komme i veien. Det gjelder og ikke miste motivasjonen av den grunn. Jeg avsluttet uka med en intervalløkt sammen med Marte og Ingrid. Deilig, dette gir motivasjon til å starte en ny og bedre uke. Vi kjørte ukas økt, som Marte legger ut hver søndag. Morsomt med mye variasjon i intervalløktene. Deilig å få «servert» intervalløkter fra både Marte og Ingrid, slik at jeg ikke trenger tenke på det selv.

Planen min for denne uka er å få løpt minst 5 ganger, der jeg fokuserer på roligere turer med jevnt tempo. Turene mine vil da ligge på rundt 10-12 kilometer per gang.

– TK –

Recommended Posts